इजरायलक विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूची

सन् २०१४ धरि इजरायलक ८ टा सम्पदाक संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमे मान्यता प्रदान कएल गेल अछि ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक स्थानसम्पादन

आकृति:World Heritage Sites in Armenia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रसभक सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित कएल अर्मेनियाक सांस्‍कृतिक आ प्राकृतिक स्थलसभक सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा देल नाम
क्षेत्र: राष्ट्रक इलाका आ क्षेत्र
समय: स्थापना भेल वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमे समावेश कएल गेल वर्ष आ मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रक बारेमे संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भसभ
हाइफापश्चिमी गलिलीमे रहल बहाइ पवित्र स्थलसभ   हाइफा र उत्तरी जिला,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(vi)
7001630000000000000६३ (१६०); मध्यवर्ती क्षेत्र २५५ (६३०) २००८ [२]
बाइबल टेलसभ - मेगिडो, हजोर, बेर शेवा     इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iii)(iv)(vi)
7001960000000000000९६ (२४०); मध्यवर्ती क्षेत्र ६०४ (१,४९०) २००५ [३]
मरेशाक गुफा आ बेट गुभ्रिन   दक्षिणी जिल्ला,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(V)
7002259000000000000२५९ (६४०) २०१४ [४]
धूप मार्ग – नेगेभमे रहल मरुभूमि सहरसभ   नेगेभ,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(v)
२००५ [५]
मसादा   दक्षिणी जिल्ला,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(iv)(vi)
7002276000000000000२७६ (६८०); मध्यवर्ती क्षेत्र २८,९६५ (७१,५७०) २००१ [६]
एकरक पुरान सहर   पश्चिमी गलिली,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iii)(v)
7001630000000000000६३ (१६०) २००१ [७]
जेरुसेलमक पुरान सहर आ ओकर दिवारसभ   इजरायल / प्यालेस्टाइन,
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:JerOld
(ii)(iii)(vi)
१९८५ [८]
माउन्ट कर्मेलमे मानव विकास क्षेत्रसभ: नहाल मेरोत / वादी एल-मुघरा गुफासभ   माउन्ट कार्मेल,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(iii)(v)
7001540000000000000५४ (१३०); मध्यवर्ती क्षेत्र ३७० (९१०) २०१२ [९]
जेरुसेलमक पुरान सहर आ ओकर दिवारसभ   जेरुसेलम
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iii)(vi)
१९८१ [१०]
[११]
[१२]
तेल अभिभक उजर सहर - आधुनिक स्तर   तेल अभिभ,   इजरायल
निर्देशाङ्क: अक्षांश अनुपस्थित
Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
सांस्कृतिक:
(ii)(iv)
7002140000000000000१४० (३५०); buffer zone १९७ (४९०) २००३ [१३]

सन्दर्भ सामग्रीसभसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Israel", UNESCO, अभिगमन तिथि ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Bahá’i Holy Places in Haifa and the Western Galilee", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  3. "Biblical Tels - Megiddo, Hazor, Beer Sheba", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  4. "Byblos", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  5. "Incense Route – Desert Cities in the Negev", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  6. "Masada", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  7. "Old City of Acre", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  8. "Old City of Jerusalem and its Walls", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ अगस्त २०११ 
  9. "Sites of Human Evolution at Mount Carmel: The Nahal Me’arot / Wadi el-Mughara Caves", UNESCO, अभिगमन तिथि १६ Jul २०१२ 
  10. "Old City of Jerusalem and its Walls", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 
  11. "World Heritage Committee: Sixth session" (PDF), UNESCO, पृ: 10–12, अभिगमन तिथि २६ जून २०११ 
  12. "UNESCO replies to allegations", UNESCO, १५ जुलाई २०११, अभिगमन तिथि २० अक्टुबर २०११ 
  13. "White City of Tel-Aviv -- the Modern Movement", UNESCO, अभिगमन तिथि १७ Aug २०११ 

बाह्य लिङ्कसभसम्पादन

आकृति:World Heritage Sites in Israel